STACCATO staat voor duurzame technologieën en gecombineerde community benaderingen. Met het Staccato project tonen drie districten in Europese hoofdsteden Amsterdam-Noord (Amsterdam), Óbuda (Boedapest) en Oborishte (Sofia), duurzame energie concepten in representatieve bestaande woongebieden aan. Deze stedelijke gebieden hebben een technisch achterstand en een gebrek aan sociale cohesie.

Doel is door middel van onderzoek en ontwikkeling gericht op innovatieve en reproduceerbare renovatie concepten en benaderingen, duurzame energievoorziening in woonwijken in West-en Oost-Europa te verbeteren. De verdeling van de warmte op basis van energie-infrastructuur zal worden gemoderniseerd en het gebouw zal worden verbeterd wat resulteert in een gezond binnenmilieu en een lage energierekening. Het project is gestart op 8 november 2007 en dient als voorbeeld voor andere renovatieprojecten in Europa. Staccato wordt uitgevoerd in het kader van de Europese Concerto-initiatief. Staccato is een project van het Concerto-initiatief medegefinancierd door de Europese Commissie. Zie ook www.concertoplus.eu

Op 28 en 29 juni wordt een conferentie gehouden over dit thema in Budapest. U kunt zich aanmelden via www.concerto.staccato.eu.

Terug naar algemeen overzicht Terug naar laatste nieuws

print deze pagina
Disclaimer | Copyright DIGH NL 2007 - 2009