Filmpje Nicaragua, organisatie Ceprodel, voor de bouw van 36 huizen in de gemeente León. Gemaakt door scholieren van het Montessori Lyceum Herman Jordan te Zeist.


DIGH heeft in 2006 een eerste lening verstrekt aan Ceprodel (lokale Micro Krediet organisatie)voor de bouw van 36 huizen in León in Nicaragua. Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met de stedenband Utrecht- León en met de garanties van de Utrechtse woningcorporaties.

de video kan niet worden weergegeven


Scholieren van het Montessori Lyceum Herman Jordan te Zeist hebben in 2008 tijdens een studiereis in opdracht van DIGH een film gemaakt over de totstandkoming van dit sociale woningbouwproject. Dit succesvolle project dient als voorbeeld voor de ontwikkeling van 12 soortgelijke projecten in diverse gemeenten in Nicaragua waarvoor de voorbereidingen in volle gang zijn. De verschillende partijen die betrokken zijn bij het project komen aan het woord; Ceprodel, het Landelijk Beraad Stedenbanden Nederland Nicaragua, de projectleider van de gemeente León en de bewoners die georganiseerd zijn in een coöperatie en DIGH.


Terug naar algemeen overzicht Terug naar laatste nieuws

print deze pagina
Disclaimer | Copyright DIGH NL 2007 - 2009