Lopende projecten


Huisvesting in Zuid-Afrika


In de Zuid Afrikaanse volkshuisvesting is het moment gekomen om nu fors door te zetten. Nadat er in 2006 zo goed als niets gebouwd was, kwam er een langzame herstart in 2007.

In 2008 komt eindelijk de productie van nieuwe woningen op gang. Woningen waar een schreeuwende behoefte aan is. Oorzaak van deze productie is een nieuwe wetgeving en verruimde subsidies. De ruimere subsidies stellen de social housing institutions in staat om kwalitatief goede huizen tegen betaalbare prijzen aan te bieden voor mensen met een midden of lager inkomen. Deze economisch levensvatbare projecten dragen bij aan de noodzakelijke vergroting van het woningbestand van de organisaties.

Social Housing Company (SOHCO)


De eisen die de overheid aan project en organisaties/corporaties stelt, zijn hoog. Social Housing Company (SOHCO) scoort hoog: vier van de zeven projecten die in 2007/2008 in aanmerking kwamen, worden door SOHCO ook daadwerkelijk gerealiseerd.

DIGH en SOHCO


DIGH heeft sinds 2006 goede contacten met SOHCO en is bij drie projecten betrokken. Een renovatie project in de binnenstad van Durban en nieuwbouwprojecten in Kaapstad en East London. Met de leningen van DIGH kunnen 1000 wooneenheden worden opgeleverd.

SOHCO (Durban) is tot nu toe de enige corporatie die ook landelijk actief is. Zij zijn in 2000 gestart in East London met het project Amalinda, waarmee zij hun ervaring hebben opgebouwd. Nu heeft SOCHO een samenwerkingscontract met Kaapstad om daar in de komende vijf jaar 2000 woningen te bouwen. In 2007 is SOCHO met twee projecten in Durban van start gegaan. Met deze ontwikkelingen is SOHCO hard op weg om het vlaggenschip van de huisvestingssector in Zuid-Afrika te worden. Op dit schip mag DIGH met gepaste trots de wimpel zijn.

Terug naar algemeen overzicht Terug naar laatste nieuws

print deze pagina
Disclaimer | Copyright DIGH NL 2007 - 2009