Tijdelijke huisvesting in probleemwijk Johannesburg

Madulamoho Housing Association is in 2004 opgericht voor het creëren van tijdelijke en gemeenschapswoningen in de binnenstad van Johannesburg.
 
Het project bevindt zich in de binnenstad van Johannesburg. Het project Alexander omvat 168 units in een te renoveren complex. De woningen zijn bedoeld voor de lagere inkomensgroepen en het betreft tijdelijke overgangswoningen. Dat betekent dat huurders maximaal 6, maar in de praktijk 18 maanden een woning bij Madulamoho kunnen betrekken. Ook zijn er gemeenschapshuizen, dat wil zeggen gemeenschappelijke was- en kookgelegenheid per unit of etage. De vraag is groot: in een ander complex van Madulamoho, het Europa complex, kwamen binnen 48 uur ruim 2000 aanmeldingen binnen voor 68 woningen.
Madulamoho is actief in dé probleemwijk van Johannesburg: Hillbrow.
Ingebed in een netwerk samen met organisaties als Johannesburg Trust for the Homeless, en Metropolitan Evangelical Services, wordt hier voor een (vooralsnog klein gedeelte) van een zeer kwetsbare groep, niet alleen huisvesting, maar ook een sociaal vangnet geboden, dat deuren opent naar onderwijs, kinderopvang, opleiding en werk, waardoor een uitweg uit een vicieuze armoede cirkel tot de mogelijkheden gaat behoren. Tevens vormt MHC een welkom alternatief voor de huisvesting geboden door huisjesmelkers, die misschien voor min of meer dezelfde prijzen, woonruimte “biedt” met hoge bewonersdichtheid, slecht onderhoud, sanitair, en geen tot matige veiligheid.
Het kantoor staat in het hart van Hillbrow, temidden van alle problemen èn de doelgroep waarvoor deze gemotiveerde organisatie gedreven werkt. MHC heeft reeds ondersteuning gehad van de SPSH, en EU subsidies. Ook de PMU is bijzonder positief in haar oordeel over de organisatie en CEO, Renier Erasmus. DIGH heeft een lening verstrekt van 1.271.606 Euro aan MHC. De Nederlandse woningcorporatie Delta Wonen uit Zwolle staat garant voor deze lening.

Terug naar algemeen overzicht Terug naar laatste nieuws

print deze pagina
Disclaimer | Copyright DIGH NL 2007 - 2009