In de week van 11-15 juni 2007 was een delegatie van het National Department of Housing uit Zuid-Afrika in Nederland om de voortgang van de samenwerking met de Nederlandse counterparts te bespreken, zoals vastgelegd is in het Memorandum of Understanding (MOU). Speerpunt van het MOU is verhoging van de woningproductie in Zuid-Afrika. Mogelijkheden hiertoe zijn o.a. kennisoverdracht, capaciteitsversterking, versterking van de locale capaciteit en verbetering van de financieringsmogelijkheden. Voor dit laatste onderwerp is zojuist een rapport verschenen in Zuid-Afrika met diverse – baanbrekende - opties om de financieringstructuur aan te pakken.
Op 12 juni is met expertise vanuit Nederland een bijdrage geleverd aan de thema’s die de woningproductie kunnen verhogen. 

De delegatie heeft drie presentaties gegeven om de huidige ontwikkelingen in de sector aan te geven. Klik hier voor het downloaden van de presentaties (een gecomprimeerd bestand).

Het programma voor de middag bestond uit de volgende onderdelen:

  • Welkomstwoord Mark van der Hiel (Aedes)
  • Presentatie door Joseph Leshabane, voorzitter van de delegatie NDoH over Social Housing in South Africa.
  • Presentatie door Odette Crofton, NDoH, kernthema’s bij Social and Rental Housing.
  • Presentatie door Paul Jackson over het rapport Financial restructuring.
  • Debat : Hoe leiden de oplossingsrichtingen tot woningproductie?
  • Capacitybuilding in Zuid-Afrika 

Klik hier voor het lezen van het volledige verslag van de bijeenkomst op 12 juni.

De uitnodiging voor het debat is naar diverse organisaties gemaild: corporaties, gemeenten, CFV, WSW, Cordaid, Intervolve, BNG, VROM, VNG, Ecorys, Oikokredit, Habitat for Humanity, Triodos Bank, Nationale Hypotheekgarantie, PUM, SHF. Tevens deelnemers aan missie Dekker-reis Zuid-Afrika april 2006: Vastgoedbelang, Rabobank, ING Bank, Corporate Connect, Cocon, FMO, IHS, Texolite – Alsa.


Terug naar algemeen overzicht Terug naar laatste nieuws

print deze pagina
Disclaimer | Copyright DIGH NL 2007 - 2009