Tweede lening DIGH in Kaapstad


Stichting Dutch International Guarantees for Housing (DIGH) kon het nieuwe jaar beginnen met een lening te verstrekken aan de Cape Town Community Housing Company (CTCHC) in Zuid Afrika. DIGH participeert daarmee voor 47% in de financiering voor de bouw van 237 huurkoopwoningen in Westgate Mall, even buiten Kaapstad.
Het betreft een lening van € 1.130.558 waarvoor een aantal corporaties aangesloten bij Futura, onder andere Aramis en Cascade, garant staat. De looptijd van de lening bedraagt 12 jaar en loopt daarmee gelijk aan de exploitatie periode. Hierna wordt de woning eigendom van de huurder. CTCHC, het gemeentelijk woningbedrijf van Kaapstad, is van oudsher gespecialiseerd in deze “ïnstalment sale”.

Het onderhavige project is een tweede fase van een omvangrijker geheel waarin een doorgroei naar ruim 2700 woningen wordt beoogd.
Dit is de tweede lening die DIGH aan CTCHC verstrekt , met wie ook naar toekomstige projecten gekeken wordt, waarin duurzame woningbouw een belangrijke rol speelt.
Daarmee worden constructieve stappen gezet voor de aanpak van de achterstand in sociale woningbouw in Zuid Afrika. Thans is er nog een tekort van zo’n 1,5 miljoen woningen. De woningproductie in deze kwetsbare sector is ook vooralsnog te laag. Nederland heeft toegezegd, samen met VROM, Aedes en VNG om Zuid Afrika hierin te ondersteunen. Financiering van DIGH kan daaraan een belangrijke bijdrage leveren. Participatie van Nederlandse garantiegevers blijft daarbij onontbeerlijk. (www.digh.nl)


Morgan’s Village, Westgate Mall in aanbouw

Terug naar algemeen overzicht Terug naar laatste nieuws

print deze pagina
Disclaimer | Copyright DIGH NL 2007 - 2009