Nieuwe lening afgesloten in Nicaragua


DIGH heeft een lening van € 637.063 afgesloten voor de bouw van zestig nieuwe woningen in de gemeente Juigalpa waarmee Leiden een stedenband heeft. Deze worden samen met de opgerichte coöperatie gebouwd. Daarnaast worden er ook kredieten beschikbaar gesteld voor nog eens veertig groeiwoningen. Deze worden in fases gebouwd. De bewoners kunnen hiermee hun woning bouwen in het tempo waarin hun betaalcapaciteit het toelaat.
Voor dit project staan een aantal Leidse woningcorporaties garant: Ymere, Ons Doel, Portaal Leiden, De Sleutels en SLS Wonen.

De Nicaraguaanse microkredietorganisatie Ceprodel is de verantwoordelijke partij voor de bouw en het verstrekken van de hypotheken. In Latijns-Amerika krijgt microfinanciering voor woningbouw steeds meer voet aan de grond. Maar het aantrekken van geld is tot nu slechts mogelijk tegen zeer hoge tarieven. DIGH-leningen zijn voor microkredietorganisaties in Latijns Amerika van grote toegevoegde waarde voor hun projecten. Hierdoor zijn leningen nu ook voor de lagere inkomensklassen bereikbaar, en dat is goed nieuws.

Terug naar algemeen overzicht Terug naar laatste nieuws

print deze pagina
Disclaimer | Copyright DIGH NL 2007 - 2009